Goraždanski Unis Ginex povećao dobit i broj radnika

Kompanija Unis Ginex iz Goražda, koja posluje u okviru namjenske industrije BiH, povećala je prihode, dobit, izvoz i broj zaposlenih u prvoj polovini ove godine, pokazuje polugodišnji finansijski izvještaj, prenosi BiznisInfo.

 


Poslovni prihodi kompanije iznosili su 18,9 mil KM, i veći su za oko 2,4 miliona u odnosu na isti period prošle godine. Od toga se najveći dio, odnosno oko 14,8 mil KM, odnosi na izvoz.

Firma je u prvoj polovini godine imala neto dobit u visini od 5,18 mil KM, što je povećanje za oko pola miliona KM. Osim toga, broj radnika je sa 611 povećan na 719.

Unis Ginex je kompanija za proizvodnju i promet hemikalija, pripalnih i inicirajućih sredstava, a većinski udio u vlasništvu od 51% ima Federacija BiH.

Ginex proizvodi inicijalne kapisle za municiju različitih kalibara, detonatore i upaljače za ručne bombe i dimne kutije, razne elektro kapisle i pripale za raketne sisteme itd.

Ginex je na kraju prošle godine imao dobit od 9,8 mil KM, a zapošljavao je 649 radnika, i po ta dva parametra je bio lider u privredi goraždanskog regiona. Sudeći po novim rezultatima, tako će i ostati, piše BiznisInfo.

Vi ste ovdje: Home Informacije Novosti i događaji Goraždanski Unis Ginex povećao dobit i broj radnika